Dacă te întrebi de ce granitul este ideal pentru placarea peretilor, răspunsul general este că are proprietăți bune de a rezista în condiții dificile, în timp ce înfrumusețează spațiul interior sau exterior.
Granitul este o rocă magmatică masivă ce ia naștere la adâncimi mari, fiind inițial un material lichid fierbinte, iar după ce iese la suprafață și se răcește, formează o structură granulată.
Acest material rezistă la umezeală și crește rezistența mecanică a structurii. De asemenea, acționează ca un izolator termic și are o bună proprietate de absorbție a sunetului, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru pereții exteriori. Acum să vedem beneficiile principale care răspund la întrebarea: de ce granitul este ideal pentru placarea peretilor?
1.Rezistență structurală și durabilitate
Principalul motiv pentru care oamenii aleg adesea granitul este duritatea și rezistența sa. Placarea peretelui oferă o bună rezistență structurală clădirilor. Pe clădirile turn, este întotdeauna mai bine să folosești o piatră solidă, cum este granitul, pentru placarea pereților, în special a celor exteriori. Granitul protejează peretele de ciment și previne formarea fisurilor într-un mediu termic. Granitul nefinisat sau finisat poate fi folosit pe pereți, deoarece rezistă la umiditate mai bine decât alte pietre naturale. De asemenea, granitul nu se estompează din cauza expunerii la razele UV.
2. Sustenabilitate
Odată cu modernizarea, este vital să ne concentrăm pe construirea unei relații armonioase cu ecosistemul nostru. Granitul are eficiența de a adopta căldura și, prin urmare, este folosit în plăci solare, care sunt instalate pe acoperișuri pentru a genera energie electrică. Granitul acționează și ca izolator termic atunci când este utilizat în placarea pereților interiori și exteriori. Lumina incidentă de la soare care cădea asupra unei clădiri dimineața și după-amiaza, emite energie termică care este stocată între golurile de placare ale pereților. Această energie va acționa apoi ca un încălzitor natural în timpul nopții în zonele sau perioadele reci.
3. Estetică
Când vine vorba de aspectul estetic al unei clădiri, nu există nimic care să adauge o notă de eleganță clădirii mai bine decât o piatră naturală precum granitul. Granitul este cel mai des folosit material pentru placarea peretilor. Este disponibil în diferite finisaje, cum ar fi: buciardat, fiamat, fiamat + periat, lustruit, natural, nelustruit și periat. De asemenea, poți alege dintr-o gamă largă de culori și modele precum: alb, albastru, bej, exotic, galben, gri, maro, negru, roșu, roz și verde.
4.Întreținere
Întreținerea este o parte importantă pentru toate tipurile de proiecte. Doar un material bine întreținut poate rămâne durabil. De aceea ar trebui să alegi întotdeauna materialul potrivit pentru placarea pereților interiori și exteriori ai locuinței tale. Este dovedit faptul că granitul este cea mai bună opțiune disponibilă pentru placarea pereților. Acest material are proprietăți uimitoare care îl fac durabil. Piatra se adaptează bine la toate condițiile meteorologice și nu se estompează ușor. Suprafața sa dură o protejează de abraziune. Întreținerea este, de asemenea, un proces foarte simplu. Pereții sunt de obicei spălați cu un aparat cu presiune, iar în zonele ploioase, natura face treaba pentru tine.
Te așteptăm pe www.stona.ro cu peste 600 de modele de granit, din care să le alegi pe cele potrivite pentru placarea pereților interiori sau exteriori ai locuinței tale. Sună la 0732 334 434 şi un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită.