Decorarea bucatariei sau a baii este un proces extrem de dificil deoarece pe piata se gasesc numeroase variante de materiale si culori. Indiferent daca optezi pentru un stil modern sau clasic, blaturile din granit se vor incadra perfect in locuinta ta.Inainte de a te hotara asupra materialului din care doresti sa fie realizat blatul, trebuie sa te documentezi pentru a nu lua o decizie gresita. Avand in vedere ca decorarea casei cu piatra naturala reprezinta o investitie pe termen lung, ne dorim sa alegem materialul care ni se potriveste.
Inainte de a te hotara asupra materialului din care doresti sa fie realizat blatul, trebuie sa te documentezi pentru a nu lua o decizie gresita. Avand in vedere ca decorarea casei cu piatra naturala reprezinta o investitie pe termen lung, ne dorim sa alegem materialul care ni se potriveste.
Blaturile din granit sunt cele mai longevive blaturi datorita duritatii acestora. Aceste blaturi prezinta numeroase avantaje printre care amintim: intretinerea si curatarea se efectueaza foarte usor, nu se zgarie, diversitatea culorilor si a modelelor, apect unic si modern.
Greselile care apar de cele mai multe ori le enumeram mai jos:
1. Alegerea grosimii gresite.
Blaturile din granit se ragasesc in doua dimensiuni, de 2 centimetri si de 3 centimetri. Pentru a obtine o grosime mai mare blaturile se pot lipi una peste cealalta.
Blaturile de 3 centimetri sunt cele mai cautate deoarece sunt foarte rezistente. In cazul in care nu petreceti foarte mult timp in bucatarie sau mobilierul pe care este asezat blatul nu este foarte rezistent, atunci recomandam blaturile mai subtiri.
2. Alegerea culorilor si a modelului.
Granitul este o roca poroasa, ceea ce face ca aceasta sa fie predispusa la pete. Pentru a alege un granit mai putin poros va trebui sa ti cont de urmatoarele aspecte: granulele de pe suprafata blatului trebuie sa fie cat mai mici, granitul care are nuante inchise este mai usor de intretinut si curatat fata de cel deschis la culoare, granitul care are diferite forme pe suprafata este mai predispus la pete deoarece este mai poros.
3. Alegerea fabricatorului.
Inainte de achizitionare va trebui sa ceri ofertele mai multor firme care comercializeaza piatra naturala. Astfel vei stii ce servicii iti ofera fiecare si te va ajuta sa iei o decizie mai usor. Depozitele de piatra naturala de cele mai multe ori au un cost mai mic de vanzare a produselor.